Цикл міркувань про ... 6

Ч. 6. У світлі тих подій, що нас постійно оточують і перманентно впливають на свідомість простих людей слід інколи звертатися до рефлексії і розуміння власного місця у просторі часу. Навколишня атмосфера нас сьогодні цинічно використовує для створення комфортних умов співіснування насолоджуючись земними благами. Але де ті особистості котрі отримали більшість ми незнаємо. Як зазначалося на одному з концтаборів «праця робить свободу» тому й ми прагнемо досконалості завдяки нашим фізичним зусиллям.
Нам часто інкримінують навішування ярликів своїм співвітчизникам котрі знаходяться по той бік Дніпра стосовно неправильних сформованих орієнтацій але ніхто конкретно не може спростувати факт рівності та однакового ментального забарвлення, певного культурно-генетичного коду. Ця єдність повинна тільки інтегрувати, а не роз’єднувати.
Загальна особливість діяльності буденної в українському соціумі повинна ґрунтуватися передусім на ідеї нації як політичної спільноти. Часто застосовуються евфемізми, що просто атрофують першопочатковий стан значення звичайною підміною понять, тому-то й говорити про цілком обґрунтоване позиціонування громадян України не можна. Ми не повинні абсолютизувати парадигмальне поле. Для вирішення певної наукової проблематики дослідникам притаманна частина компетенції визначати гіпотезу робочу, а згодом кінцеву на яку опиратиметься основний зміст формулювання проблеми. В підсумку їм надається право спростовувати чи підтверджувати її. А хто нам цього не дає? Ми постійно робимо тільки радикальні кроки, а не інакше.
Коли запитують у представників європейської громади стосовно значення і місця України в Європі, то їм часто доводиться говорити те у, що ми самі не віримо і не визнаємо. Так, офіційний представник Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге вже встиг залишити свою лепту у розвиток ідей в Україні стосовно правової держави. На питання, щодо ступеня незалежності України відповідає: «Україна – суверенна держава, в цьому нема жодних сумнівів…Я думаю, що українці, часом, занадто сильно сумніваються у своїх можливостях…». Загалом, Фонд близький до правлячого в Німеччині Християнсько-демократичного союзу канцлера Ангели Меркель і тому може нерідко висловлювати думку офіційних представників країни. Слід до цього відноситися стримано та брати до уваги слушні зауваження. Тоді це виражатиметься у вигляді ціннісного запозичення принципів європейської практики.
Відійшовши від наукових обґрунтувань нам слід звернути увагу на критику. Нас цікавить позитивне критикування та самокритика, якщо така буває. За допомогою таких механізмів вдасться реально оцінювати можливість здійснення національного подвигу, а не просто виконання алгоритмів, що передбачають посилення свого особистого статусу.
 Далі буде ...

3 коментарі

Святослав Вишинський
«Навколишня атмосфера нас сьогодні цинічно використовує для створення комфортних умов співіснування насолоджуючись земними благами». — При перегляді всіх частин складається стійке враження, ніби текст машинним способом перекладено з іншої мови, позаяк складно уявити подібні формулювання в українській. «Насолоджуючись», варто думати, синтаксично узгоджується з підметом «атмосфера»?
Антон Шкуро
Автор атмосферу співвідносить із середовищем. Просто оточуюче середовище чи, щось типу того вже проїлося. Для біологів, екологів, то має інше значення. Гуманітаріям хочеться «погратися із словами»…
Антон Шкуро
Я спробував російською ввести у гуглі «окружающая среда нас сегодня цинично использует» (тобто переклад того, що написано) і нічого схожого не помітив. Хіба, що сміховина якась — «как сделать стирку безопасной для окружающей среды» :)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте