Презентація святкування Днів Європи в Україні 2013


«Як громадськість відзначатиме «Дні Європи в Україні — 2013»

25 квітня 2013 року в приміщенні прес-центру «УНІАН» презентовано програму святкування Днів Європи в Україні 2013 року.
Організатор кампанії – Мережа Центрів Європейської інформації України.
Координатором заходів виступає Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» за підтримки МФ «Відродження».


Вперше Дні Європи в Україні під спільним гаслом «Я поділяю європейські цінності» пройшли одночасно у 20 містах у 2011 році. До того часу Дні Європи відзначались окремими центрами у різний час.
Дні Європи одночасно у різних регіонах відзначатимуться втретє.
Цього року Дні Європи в Україні громадськість відзначатиме не 1 День, а в період між 7 та 27 травня у 19 регіонах України.
Традиційні інтерактивні заходи (Євроквартали, євро паради та інші) проходитимуть у 19 регіонах 18 травня. Під час вказаних заходів буде можливість долучитись до інтерактивних ігор, отримати цікаву інформацію про ЄС, європейські цінності, можливості освітніх та культурних обмінів тощо.

Основний акцент у цьогорічній кампанії щодо відзначення Днів Європи робитиметься на змістовній частині. Поряд із традиційними заходами додаються 2 компоненти:
— показ документальних фільмів з прав людини
— проведення веб-конференції з експертами в галузі європейських стандартів. Важливим є спілкування з людьми, надання інформації для роздумів. Адже приналежність громадян до «європейської сім’ї» починається із людської свідомості, а не лише територіального розташування держави».
Покази документальних фільмів з прав людини відбуватимуться з обговоренням після перегляду. Партнером показів є мандрівний фестиваль ДокуДейс, представники якого ведуть переговори з режисерами фільмів та отримують права на покази. Щодо Днів Європи, то покази фільмів відбуватимуться у 15 регіоних. Фестиваль ДокуДейс надав нам 10 фільмів, з яких центри європейської інформації оберуть 1-2 фільми для показу, в залежності від тематики, яка їх цікавить. У деяких показах виявили бажання взяти участь режисери фільмів. Зокрема фільм «Відкритий доступ» буде показано у Чернівцях та Чернігові, куди приїдуть режисери.
Щодо другої форми заходів, яку ми вперше запроваджуємо під час відзначення Днів Європи, — веб-конференції, то заплановано 2 заходи.

15 і 22 травня.
15 травня — Забезпечення доступності соціальних послуг для людей з обмеженими можливостями
Сергій Чумак, Полтавський осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союзу організацій інвалідів України»
22 травня — Порівняння вигод і втрат від приєднання України до Митного союзу РБК та Угоди про Асоціацію з ЄС. Експерт уточнюється 
В ході таких зустрічей учасники матимуть змогу задати запитання експерту, а також поспілкуватись із мешканцями інших регіонів та висловити своє бачення проблематики. Крім основного експерту участь у заходах братимуть регіональні експерти, як також візьмуть участь в обговоренні.
Метою заходів є поширення інформації та спонукання до суспільного обговорення та роздумів.
Інформацію окремо по кожному регіоні щодо місця проведення заходів, контактів координаторів заходів можна буде отримати на порталі Мережі центрів європейської інформації.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте