Згода про Угоду

Щойно мав можливість побувати на дискусійному клубі в ЧНУ. Виявляється можна зацікавити і себе, і інших питаннями підписання Угоди про асоціацію з ЄС. То в усьому конгломераті інформації втрачаєш орієнтир і зацікавлення. А, як виявилося, ні. «Проблема сьогодення полягає у тому, що ми живемо в епоху інформаційних маніпуляцій. Тому слід до цього відноситися доволі критично і з обережністю», — застерігає професор кафедри політології та державного управління ЧНУ Анатолій Круглашов.
Імпульсні доповіді зачепили питання переваг та недоліків підписання Угоди, про захист прав людини в країнах ЄС, ювенальної юстиції, міграційні процеси. Останнє наважилися порівняти навіть з феноменом «великого переселення народів». Принциповим є і залишається насадження демократичних цінностей та громадянського суспільства. Пояснення цього питання значно відрізняється в Україні та країнах ЄС. Про це відзначив асистент кафедри політології та державного управління Олексій Колесников: «Основна проблема розвитку громадянського суспільства полягає в тому, що його зводять тільки до ототожнення з громадською організацією. Це робить сам законодавець. Згідно з чинним законодавством в Україні окремий громадянин стоїть поза межами громадянського суспільства як такого. В свою чергу, у країнах ЄС ситуація відрізняється утому, що саме конкретні індивіди і, звісно, групи мають право консультативної згоди з органами державної влади». Таке бачення реалій передбачає обовязкове переосмислення того, як слід відноситися до пояснення елементарних речей в суспільстві. Наразі ж бачення українців допоки споживацьке стосовно виважених кроків у напрямі євроінтеграції. Зокрема, цілком доречною може залишитися думка про те, що українцям слід дивитися на те, як змінити відносини з зовнішнім світом, а не яку вигоду ми отримаємо в підсумку вже тут і зараз.
 
Організаторами виступили: Євроклуб та політологічне наукове товариство студентів та аспірантів. Спасибі їм за запрошення.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте