Перша кінострічка Мандрівного фестивалю Docudays UA


В день відкриття Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернівецькій області, відбудеться спеціальний показ документальної стрічки «Доволі! До волі…» (біл. Даволі! Да Волі...) білоруських режисерів Андрея Куціли та Вячаслауа Ракіцького (2011).
Фільм «Доволі! До Волі…» про героїчні та трагічні водночас події 19 грудня 2010 року, коли в Білорусі відбулися так звані президентські вибори та тисячі людей вийшли на вулиці з мирними протестами. Після цього дня Білорусь захопила хвиля політичних репресій. Були арештовані 7 із 9 альтернативних до Лукашенка кандидатів в президенти (двоє неарештованих врятували свою свободу, прочитавши на телебаченні підготовлені спецслужбами заяви), більше 600 протестувальників з Площі Каліновського (офіційно Жовтнева) отримали від 10 до 15 діб адмінарешту. За кримінальними вироками засуджено біля 50 осіб.
Вперше фільм В’ячеслава Рокитського та Андрія Кутила був показаний в першу річницю Площі. Нагороджений публікою як кращий документальний фільм на кінофестивалі OFF у хорватському місті Опузен.
Показ фільму розпочнеться о 18.00 в залі Українського народного дому (вул. Ломоносова, 2).

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте