Docudays UA 2013: кіноальманах "Поза Євро"

Сьогодні о 18.00 год. Студентський клуб «Контакт» — вул. Стасюка, 2Б
Кіноальманах «Поза Євро» – це результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. Його ідею, напевно, можна визначити як спробу уособлення натовпу.
Здатність побачити, виокремити людське обличчя з юрби, що здається безликою, згуртованою на спортивній, політичній чи будь-якій іншій основі. І розповісти про це. У цьому, напевно, суть. Як альманаху, так і лабораторії. Наскільки вдалий цей експеримент – судитимуть глядачі. У будь-якому разі він відбувся. І перед нами серія уважних, вдумливих, стурбованих чи іронічних, але завжди небайдужих і самостійних поглядів молодих авторів на дійсність, що їх оточує.
Побачити в натовпі окреме людське обличчя – також означає зберегти власне. У будь-якому натовпі…Який таким чином уособлюється й отримує шанс перетворитися на успільство. Думка не нова, втім вона потребує нагадування. Цей проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.
 
Також під час показу відбудеться презентація проекту «Українські. Молоді. Відверті» — який має на меті підтримку і фестивальне просування сучасного молодого кіно. Короткометражне кіно в Україні зараз стрімко розвивається, проте не існує достатньої інфраструктури, щоб відзняті фільми ставали відомими глядачам.
Окрім інтернету, фестивалі – мало не єдиний спосіб показати короткометражні фільми зацікавленим глядачам. Проте не всі митці-кінематографісти уміють працювати з форматами фестивалів та з маркетинговими матеріалами, що необхідні для промоції фільму. Завдання проекту – створити інформаційне поле, що об’єднає молодих кінематографістів та фестивалі.
Творці хочуть допомогти налагодити комунікацію між молодими кінематографістами та організаторами фестивалів, зокрема створивши базу даних, що дасть можливість митцям шукати відповідні фестивалі, а фестивалям – фільми.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте