Docudays UA 2013: Проблеми системи кримінальної юстиції "Діти за ґратами"

Проблеми системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні обговорять в Чернівцях в рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
 
15 листопада 2013 року (п’ятниця) в Чернівцях в рамках заходів Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за сприяння кафедри кримінального права і криміналістики юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича відбудеться круглий стіл та показ документального фільму «Діти за ґратами» з обговоренням проблем чинної системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні та можливі шляхи їх вирішення.
Документальний фільм створений проектом «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої Канадським Міністерством міжнародних зв'язків, торгівлі та розвитку, у співробітництві з медіа центром «Розмай».
На сьогодні в Україні більше 8 000 дітей, до яких застосовувалися норми Кримінального Кодексу України, близько 1 400 відбувають покарання у виховних колоніях. Багато з них вже мали попередні судимості, в середньому строк покарання може становити від 4 років. Шлях до ув’язнення для багатьох таких юнаків розпочинався дріб’язковими проступками та злочинами невеликої тяжкості: більше ніж 60% підлітків, які зараз знаходяться в колоніях були умовно засуджені та під час його відбування вчинили новий злочин.
Документальний фільм «Діти за ґратами» розповідає про проблеми дітей, які конфліктують з законом, пропонує альтернативні моделі роботи з неповнолітніми правопорушниками, що ґрунтуються на міжнародних стандартах, та повідомляє про можливість запровадження на практиці таких підходів роботи різними інституціями, що спрямовані на профілактику, судовий розгляд, відбування покарання, їхню реабілітацію та ресоціалізацію.
Початок об 11:30 у залі Вченої ради юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (вул. Університетська, 19).

До участі запрошуються працівники правоохоронних органів, прокуратури, пенітенціарної служби, управління юстиції, обласної та міської служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, науковці, представники громадських, правозахисних організацій, студенти та засоби масової інформації.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте