Цьогорічний Х-й Мандрівний міжнародний фестиваль у Чернівцях завершився

Docudays UA 2013 вже став об’єктом уваги всіх кіноманів та активістів. Організатори намагаються якомога ширше показати проблеми прав людини, які мають місце в українському суспільстві і донести максимум інформації, як цього можна уникнути. Фестиваль кіно про права людини передбачає у своїх програмах не тільки покази стрічок, але й зустрічі з цікавими і неординарними режисерами. Вони діляться враженнями від того, як їм доводилося працювати, в яких умовах і з яким ентузіазмом напрацьовували свою концепцію кіно.

У 2013 році в жовтні, листопаді, грудні
Мандрівний
DocudaysUA відвідає 22 регіони України. Варто зазначити, що Чернівецька область вже успішно провела серію заходів кінодокументалістики у період з 5 по 21 листопада 2013 р. Документальні фільми ілюструвалися не тільки в Чернівцях, але й поза межами міста. Так, покази проходили у м.Заставні, м.Сторожинці, с.Михальчі Сторожинецького району, м.Хотині, м.Новоселиці, с.Топорівцях Новоселицького району.

За словами одного з організаторів фестивалю у Чернівецькій області, Ігоря Мосіна: «Фестиваль – неполітичний і некомерційний, а його головна мета – сприяти підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни».


Також до організації долучилися п
редставники буковинської мережі європейської інформації.Зокрема, 9 листопада за підтримки ЦЕІ в Чернівцях відбувся показ у приміщенні Обласної бібліотеки ім. Івасюка кінострічки «Сери та сеньйори» — перший документальний фільм режисера, який з 2005 по 2010 рік працював штатним фотокореспондентом газети «Комерсант-Україна». Після звільнення з газети Олександр Течинський зосередився на власних документальних фото- та кінопроектах.

За анонсами інших схожих подій зацікавлені активісти можуть стежити на сторінці Facebook «Український Народний Дім у Чернівцях» 

Нагадаємо, програмою також були передбачені такі фільми як: кіноальманах «Поза Євро», «Ромська мрія», «Губін».
Це саме ті резонансні шедеври документального кіно, які вже встигли сколихнути українське суспільство.
 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте