Бути осторонь

Не знаю, чи добре, коли експериментуєш і вдаєшся до оголошення бойкоту телевізійним програмам, випускам новин і взагалі телебаченню. Спробував так побути кілька тижнів і відчувається психологічне розвантаження. Немає стресів, істерик, агресії. Виявляється — це добре. І стан інформаційного голоду теж сильно не відчувається.

Згідно власних спостережень можу констатувати, що телебачення, то не почерпування інформації, а мимовільне перенасичення непотрібними емоціями. От і прекрасно. Ще з кілька тижнів можна відмовити собі в диванному спогляданні «блакитного екрану».

11 коментарів

Елена Огородова
Готова подписаться под каждым Вашим словом.) Уже почти два года не смотрю телевизор и пришла к похожему выводу. Оказывается, есть жизнь без телевизора!)))Черезмерное нагнетание эмоций видеокартинкой мешает более критичному восприятию действительности. В интернете человек САМ выбирает то, что его интересует, а телевизор больше навязывает. И главное, я поняла, что телевизор заглушал мои собственные мысли (а иногда, подозреваю, подменял)
Останній раз відредаговано
Антон Шкуро
Тим паче в такий-то час нагнітання емоційних потрясінь. Як на мене, то набагато простіше почерпнути «сухі» новини з сайту авторитетних видань або інформаційних агенств і аналізуєш собі сам, розвиваєш своє власне критичне мислення. Дякую, що ми стали однодумцями.
Святослав Вишинський
Інтернет ефективно заміняє телебачення. В такому разі слід відмовлятись від будь-яких ЗМІ взагалі.
Антон Шкуро
Святославе! Правда, то очевидний факт ;) Якось натрапив на дані соціологічного опитування, що в Україні близько 9% взагалі не дивляться телебачення. Ми — ті 9%.
Останній раз відредаговано
Alona Sazanova
«И не читайте перед обедом советских газет» — Булгаков «Собачье сердце». Велика кількість ЗМІ перенасичена чорнухою ( як сераратисти вбивали укр.активістів з криваво-садистськими подробицями і т.д), істериками, панікою і дотошно слідкуючи за всіма новинами, хочеш чи ні, але втягуєшся в це поле негативу і стаєш частиною цього процесу, тобто починаєш чорнушничати, істерити і панікувати. А зараз, як ніколи, варто зберігати здоровий глузд, спокій і нерви. Тим більше, що на всі ці події організм реагує відповідним чином, впливаючи на стан здоров«я. Думаю, що провокацій і диверсій з боку РФ буде ще чимало, чим ближчими будуть вибори, тож тримаймося.
Антон Шкуро
Доведеться триматися! Тримайтеся ті, хто не відходить від телеекрану ;-)
Останній раз відредаговано
Адам Чесноков
Стараюся дивитися новини по телевізору, бо дивитися відео в Інтернеті виходить дорого в селі. Щодня дивлюся новини і українських, і російських телеканалів – мені цікаво. Так. Ви праві у тому, що телебачення негативно впливає на здоров’я, правильніше було сказати, що ситуація в країні негативно впливає на здоров’я людей. Уже місяць вживаю заспокійливі ліки, бо буває, що нервуюся і болить голова. Маємо ми це все пройти. Думаю, що перших сто років може бути важко, а далі буде легше (жарт).
Антон Шкуро
Можна зійтися на думці, що перший 50 років буде не легко, а там буде вже видно. Хто його зна. Суспільство щось постійно вимагає — оновлення за оновленням. Бажаю Вам твердого сприйняття інформації, а тоді і здоров'я буде на висоті.
Ярослава Шеремета
Антон, я так вже років шість, дивлюся телевізор лише коли приїжджаю додому… психіка здорова=)))мені здається набагато краще інтернет, коли ти можеш фільтрувати інформацію, яка пропонується твоїм нервам=))
Антон Шкуро
Бажаю щоб кожен з нас вмів і міг це робити — відфільтровувати ;-)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте